Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J. Almunia: "Τα στοιχεία παραμένουν ανησυχητικά"

Οι ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε συμφώνησαν να προωθήσουν αυστηρότερα μέτρα για τα μπόνους των τραπεζών, καθώς προετοιμάζουν κοινή στάση στην σύνοδο G20. "Δεν είμαι αισιόδοξος για τους επόμενους μήνες" δηλώνει ο J. Almunia.

J. Almunia: Τα στοιχεία παραμένουν ανησυχητικά
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προωθήσουν αυστηρότερα μέτρα για τα μπόνους των τραπεζικών στελεχών, καθώς προετοιμάζουν την κοινή τους στάση για την συνολική μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού συστήματος, πριν την σύνοδο της G20.

«Η κουλτούρα των μπόνους πρέπει να λήξει,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουηδός υπουργός Andres Borg, του οποίου η χώρα έχει την κυλιόμενη προεδρία της Ε.Ε., σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 συναντώνται στο Λονδίνο στις 4-5 Σεπτεμβρίου ενώ στις 24-25 στο Πίτσμπουργκ πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής τα ων ηγετών της G20.

Κατά τα λοιπά, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, που παρέστη στην συνάντηση, δήλωσε ότι «η στρατηγική εξόδου από την κρίση θα πρέπει να συντονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διεθνές επίπεδο.»

Ο Joaquin Almunia δήλωσε επίσης ότι, ενώ υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης στην οικονομία της ευρωζώνης, η αγορά εργασίας θα παραμείνει αδύναμη. «Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για τους επόμενους μήνες,» είπε ο κ. Almunia. «Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v