ΗΠΑ: Στο 48,4% ο δείκτης υπηρεσιών ISM

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM διαμορφώθηκε στο 48,4 τον Αύγουστο στην αμερικανική αγορά χαμηλότερα από το "φράγμα" του 50, αλλά ελαφρώς υψηλότερα των προβλέψεων.

ΗΠΑ: Στο 48,4% ο δείκτης υπηρεσιών ISM
Ο κλάδος υπηρεσιών στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε εκ νέου τον Αύγουστο, αλλά ο δείκτης που καταγράφει την δραστηριότητα στον κλάδο διαμορφώθηκε πάνω από το 50, στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους.

Ο ινστιτούτο ISM ανακοίνωσε ότι ο δείκτης υπηρεσιών που καταρτίζει αυξήθηκε στο 48,4 τον Αύγουστο από 46,4 τον Ιούλιο.

Οι αναλυτές περιμεναν ότι ο δείκτης που καταγράφει την δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών θα διαμορφωθεί στο 48, υψηλότερα από την προηγούμενη μέτρηση (41,3 τον Ιούλιο) αλλά πάντως χαμηλότερα από το 50, πάνω από το οποίο σηματοδοτείται η αναπτυξιακή πορεία του κλάδου.

Ο επιμέρους δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας ISM διαμορφώθηκε στο 51,3 τον Αύγουστο στην αμερικανική αγορά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 570.000 την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι αιτήσεις θα υποχωρήσουν στις 564.000 από 574.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

* Εκ παραδρομής, στην αρχική έκδοση του δημοσιεύματος, το euro2day αναφέρθηκε στο δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας ISM, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 51,3 και όχι στον ευρύτερο δείκτη υπηρεσιών ISM, ο οποίος παρέμεινε κάτω από το ορόσημο του 50. Ζητούμε συγνώμη για τυχόν παρανόηση. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v