Προτάσεις Vodafone και Telefonica για T-Mobile UK

Η Vodafone Group και η Telefonica κατέθεσαν ανεπίσημες προσφορές στην Deutsche Telekom για την εξαγορά του βραχίονά της T-Mobile UK προς 6,6 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times".

Προτάσεις Vodafone και Telefonica για T-Mobile UK
Η Vodafone Group και η Telefonica κατέθεσαν ανεπίσημες προσφορές στην Deutsche Telekom για την εξαγορά του βραχίονά της T-Mobile UK προς 4 δισ. στερλίνες ή 6,6 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times".

Η Vodafone και η Telefonica κατέθεσαν τις προσφορές τους στα τέλη του περασμένου μήνα, ενώ η Deutsche Telekom, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διεξάγει συνομιλίες με τη France Telecom για πιθανή κοινοπραξία των βρετανικών βραχιόνων τους.

Εάν εξαγοράσουν ή συνεταιριστούν με την T-Mobile UK, την τέταρτη μεγαλύτερη επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας, η Vodafone, η Telefonica ή η France Telecom θα εξαφανίσουν έναν ανταγωνιστή και θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα περιθώρια και τα κέρδη τους.

Η Deutsche Telekom, αν πουλήσει την T-Mobile UK, θα καταφέρει να εξέλθει από μια αγορά στην οποία υπάρχουν πέντε φορείς κινητής τηλεφωνίας και είναι πιο ανταγωνιστική από αυτή της Ιταλίας ή της Γαλλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v