Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axel Weber: Η ΕΚΤ δεν "θρέφει" τον πληθωρισμό

Οι φόβοι ότι η χαλαρή πιστωτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ασκήσει ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό δεν ευσταθούν, δήλωσε ο Axel Weber.

Axel Weber: Η ΕΚΤ δεν θρέφει τον πληθωρισμό
Οι φόβοι ότι η χαλαρή πιστωτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ασκήσει ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό δεν ευσταθούν, δήλωσε ο Axel Weber, διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σε ομιλία του κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίαση «Τράπεζες σε Μετάβαση», ο κ. Weber, δήλωσε ότι, αν και είναι πολύ νωρίς για να καταργήσει η κεντρική τράπεζα τα μέτρα διευκόλυνσης της ρευστότητας, ωστόσο οι ρυθμιστές είναι αποφασισμένοι να δράσουν αποφασιστικά κατά των κινδύνων στην σταθερότητα τιμών.

Οι δηλώσεις του κ. Weber, που μάλιστα θεωρείται από τα «γεράκια» της ΕΚΤ, δηλαδή είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών, υποδεικνύουν ότι  η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα αποφύγει να αποσύρει τις πολιτικές τόνωσης της ρευστότητας, εάν δεν επιβεβαιωθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v