Σχέδια αποχώρησης της κυβέρνησης ΗΠΑ από Citi

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας και η Citigroup έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το πώς θα πωληθεί το ποσοστό 34% που απέκτησε η αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της διάσωσης της τράπεζας, μεταδίδει το Bloomberg.

Σχέδια αποχώρησης της κυβέρνησης ΗΠΑ από Citi
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας και η Citigroup έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το πώς θα πουληθεί το ποσοστό 34% που απέκτησε η αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της διάσωσης της τράπεζας, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως αναφέρεται, το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο κατέχει 7,69 δισ. κοινές μετοχές, ενδέχεται να αρχίσει την πώληση των τίτλων αυτών τον Οκτώβριο, ενώ στόχος είναι να πουληθεί το ποσοστό μέσα στους επόμενους έξι - οκτώ μήνες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο σχεδιασμός βρίσκεται στο αρχικό του στάδιο ακόμα και ενδεχομένως ορισμένες συναλλαγές να απαιτήσουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Τα τρία επικρατέστερα σενάρια είναι η πώληση των μετοχών σε δημόσιους επενδυτές τους επόμενους 6 - 8 μήνες, η πώληση από την κυβέρνηση μικρού ποσού τίτλων σε καθημερινή ή σε εβδομαδιαία βάση ή η πώληση όλων των μετοχών συγχρόνως, στο πλαίσιο διαχειριζόμενης προσφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v