Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Opel: Περικοπή 10.500 θέσεων προωθεί η Magna

Την περικοπή 10.500 θέσεων εργασίας στην Opel και στη Vauxhall σχεδιάζει η Magna, λίγες μόλις ημέρες αφού η G.M. επιβεβαίωσε την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της στην καναδική εταιρία.

Opel: Περικοπή 10.500 θέσεων προωθεί η Magna
Την περικοπή 10.500 θέσεων εργασίας στην Opel και στη Vauxhall σχεδιάζει η Magna, λίγες μόλις ημέρες αφού η General Motors επιβεβαίωσε την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της στην καναδική εταιρία.

Ωστόσο, η αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού Ευρωπαία επίτροπος κ. Neelie Kroes, άφησε να εννοηθεί ότι θα εξεταστούν εξονυχιστικά η συμφωνία αλλά και η στήριξη που δείχνει η γερμανική κυβέρνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Magna, κ. Siegfried Wolf, δήλωσε ότι η Opel και η Vauxhall θα πρέπει να μειώσουν το συνδυασμένο εργατικό δυναμικό τους, το οποίο ανέρχεται σε 50.000 εργαζομένους, κατά ένα πέμπτο μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Περισσότερες από 4.000 απολύσεις θα γίνουν στη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιπες θα πραγματοποιηθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο κ. Wolf επιβεβαίωσε παράλληλα ότι η Magna ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει την εργοστασιακή μονάδα της Opel στην Αμβέρσα, όπου απασχολούνται 2.580 άτομα, ενώ σημείωσε πως η επιχείρηση εξετάζει κι άλλες εναλλακτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v