Buffett: Πώς δεν "τσίμπησα" στην προσφορά της AIG

Ο W. Buffett δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα εκείνο το σαββατοκύριακο πριν από έναν χρόνο όταν Lehman και AIG προσπαθούσαν να αποφύγουν την κατάρρευση, όμως δεν έκλεισε καμία συμφωνία. Και δηλώνει ότι δεν το έχει μετανιώσει.

Buffett: Πώς δεν τσίμπησα στην προσφορά της AIG
"Δεν μετανιώνω για καμιά απόφαση που πήρα" εκείνο το σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου του 2008, όταν η Lehman Brothers και η AIG προσπαθούσαν να αποφύγουν την κατάρρευση, δηλώνει ο κ. Warren Buffett.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο κ. Buffett αναφέρει ότι εξέτασε ενδελεχώς την τηλεφωνική προσφορά που δέχτηκε εκείνη την Παρασκευή για να αγοράσει τη μονάδα property casualty της AIG, με τιμή 20 - 25 δισ. δολάρια, όμως αποφάσισε να μην τη δεχτεί.

Θυμάται να λέει στον διευθύνοντα σύμβουλο της AIG, κ. Bob Willumstad, εκείνο το βράδυ: "Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω αυτό το deal. Και μην σπαταλάς τον χρόνο σου με μένα, πήγαινε αλλού".

Θυμάται επίσης ότι είχε ένα τηλεφώνημα εκείνο το Σάββατο από τον κ. Bob Diamond της Barclays Capital, ο οποίος του ζητούσε μια περίπλοκη συμφωνία αντασφάλισης που θα μπορούσε να πείσει τη βρετανική κυβέρνηση να επιτρέψει στην Barlcays να θέσει υποψηφιότητα για τη διάσωση της Lehman.

Ο κ. Buffett, προσκεκλημένος εκείνο το βράδυ σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, ζήτησε να του σταλούν οι λεπτομέρειες της πρότασης με fax, όμως όταν επέστρεψε δεν βρήκε fax και υπέθεσε ότι η ιδέα δεν είχε προχωρήσει.

Δέκα μήνες αργότερα, όπως αποκαλύπτει, με τη βοήθεια της κόρης του ανακάλυψε πολλά φωνητικά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο από το σαββατοκύριακο εκείνο, συμπεριλαμβανομένου του μηνύματος του κ. Diamond.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v