Fed: Προτείνει κανόνες τραπεζικών αμοιβών

Η Fed βρίσκεται κοντά στην πρόταση ευρείας κλίμακας κανόνων για τις αμοιβές των τραπεζιτών, που θα ισχύουν για οποιονδήποτε εργαζόμενο είναι σε θέση να αναλαμβάνει κινδύνους, σύμφωνα με πηγές.

Fed: Προτείνει κανόνες τραπεζικών αμοιβών
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα βρίσκεται κοντά σε πρόταση για ευρείας κλίμακας κανόνες για τις αμοιβές των τραπεζιτών, που θα ισχύουν για οποιονδήποτε εργαζόμενο είναι σε θέση να αναλαμβάνει κινδύνους οι οποίοι μπορούν να διακυβεύσουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία του οίκου, σύμφωνα με πηγές από την Fed.

Η ανώνυμη πηγή, όπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε ότι οι οδηγίες θα εφαρμόζονται σε όλες τις εταιρίες που εποπτεύει η Federal Reserve και θα επιβάλλονται υπό τις υπάρχουσες εποπτικές αρχές της κεντρικής τράπεζας.

Οι κανόνες θα έχουν στόχο να μειωθεί η υπερβολική ανάληψη κινδύνου από μέρους όλων των εργαζομένων και όχι μόνο για τα υψηλόβαθμα στελέχη και θα εφαρμοστούν με δύο σκέλη.

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα υπόκεινται σε οριζόντια διαδικασία αναθεώρησης που θα συγκρίνει τις πρακτικές τους έναντι των ανταγωνιστικών, ενώ η αναθεώρηση των αμοιβών για τις μικρότερες τράπεζες θα εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών τραπεζικών εξετάσεων.

Την πρόταση δεν έχει ακόμη εγκρίνει το συμβούλιο των διοικητών της Fed, αλλά το χρονοδιάγραμμα ψηφίσματος αφορά εβδομάδες και όχι μήνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v