Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IEA: Θεαματική μείωση καυσαερίων λόγω της ύφεσης

Η οικονομική ύφεση προκάλεσε πρωτοφανή μείωση στις εκπομπές ρυπογόνων αερίων, προσφέροντας μια «μοναδική ευκαιρία» στον πλανήτη να απεξαρτηθεί από την ενεργοβόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με έρευνα της ΙΕΑ.

IEA: Θεαματική μείωση καυσαερίων λόγω της ύφεσης
Η οικονομική ύφεση προκάλεσε πρωτοφανή μείωση στις εκπομπές ρυπογόνων αερίων, προσφέροντας μια «μοναδική ευκαιρία» στον πλανήτη να απεξαρτηθεί από την ενεργοβόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.

Στην πρώτη μεγάλη έρευνα για τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στην κλιματική αλλαγή, η International Energy Agency (ΙΕΑ) ανακοινώνει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από καύση ορυκτών καυσίμων σημείωσαν «μεγάλη πτώση» φέτος, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε περίοδο στα τελευταία 40 χρόνια.

Η μείωση των ρύπων για το 2009 εκτιμάται στο 2,6% και θα ξεπεράσει ακόμη και την πτώση της ύφεσης 1981 (-1,3%), που ακολούθησε την πετρελαϊκή κρίση.

Την μεγαλύτερη επίδραση στην μείωση του CO2 είχε η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά συνέβαλαν κι άλλοι παράγοντες, όπως η αναστολή σχεδίων κατασκευής συμβατικών σταθμών ενέργειας, εξαιτίας της έλλειψης της ζήτησης και χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v