Ρωσία: Προετοιμάζει "καταιγίδα" ιδιωτικοποίησεων

Κύμα ιδιωτικοποιήσεων σε αρκετούς τομείς προετοιμάζει η Ρωσία, με στόχο την ολοκλήρωσή τους στο β΄ εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της χώρας στους "F.T.".

Ρωσία: Προετοιμάζει καταιγίδα ιδιωτικοποίησεων
Κύμα ιδιωτικοποιήσεων σε αρκετούς τομείς προετοιμάζει η Ρωσία, με στόχο την ολοκλήρωσή τους στο β΄ εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της χώρας στους "F.T.".

Ο κ. Igor Shuvalov τόνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση -ως απάντηση στην κρίση- θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές (λιμάνια, αεροδρόμια, ναυτιλιακές επιχειρήσεις) αλλά και μέρους της πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft.

Περίπου 5.500 εταιρίες θα μετατραπούν σε "κοινοπραξίες ιδιωτών δημοσίου ή το κράτος θα προχωρήσει σε πώληση σημαντικού μεριδίου των μετοχών τους", υποστήριξε ο κ. Shuvalov. Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει φέτος την πώληση του 20% της ναυτιλιακής εταιρίας Sovcomflot, αλλά οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του β΄ εξαμήνου του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v