Moody's: Κατηγορίες «φουσκωμένων» αξιολογήσεων

Πρώην αναλυτής της Moody's κατηγόρησε τον οίκο αξιολόγησης ότι εξέδωσε «φουσκωμένες» αξιολογήσεις και έχει καταθέσει τις κατηγορίες στο αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Moodys: Κατηγορίες «φουσκωμένων» αξιολογήσεων
Πρώην αναλυτής της Moody's κατηγόρησε τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας ότι εξέδωσε «φουσκωμένες» αξιολογήσεις και έχει καταθέσει τις κατηγορίες του προς έρευνα στο αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σε επιστολή με ημερομηνία Ιουλίου, που έχει στα χέρια της η εφημερίδα, ο Eric Kolchinsky κατηγορεί την Moody's Investor ότι εξέδωσε μια υψηλή αξιολόγηση για περίπλοκη ομολογιακή έκδοση χρεογράφων τον Ιανουάριο, μολονότι εγνώρισε ότι είχει προγραμματίσει υποβάθμιση των ενεργητικών στα οποία είχαν αντίκρισμα τα χρεόγραφα.

«Η Moody's κατέθεσε μια εκτίμηση που ήταν εν γνώσει της εσφαλμένη,» αναφέρει ο κ. Kolchinsky στην επιστολή του, όπου αναφέρει λεπτομερώς και άλλα περιστατικά «φουσκωμένων» αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας.

Ο κ. Kolchinsky θα καταθέσει για το ζήτημα ενώπιον της επιτροπής Ελέγχου και Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης του Λευκού Οίκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v