Πτώση 41% στην αξία εξαγορών και συγχωνεύσεων

Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη αλλά και το ράλι των αγορών δεν κατόρθωσαν να στηρίξουν τη δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, καθώς η αξία τους υποχώρησε 41% στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2009.

Πτώση 41% στην αξία εξαγορών και συγχωνεύσεων
Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη αλλά και το ράλι των αγορών δεν κατόρθωσαν να στηρίξουν τη δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, καθώς η αξία τους υποχώρησε κατά 41% στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2009.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας Dealogic, όπως αναφέρει το Reuters, η αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στο εννεάμηνο άγγιξε το 1,392 τρισ. δολάρια, διαμορφούμενη στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004 και παρά την ύπαρξη ορισμένων μεγάλων συμφωνιών, όπως η εξαγορά της Marvel Entertainment από τη Walt Disney ή η προσφορά της Kraft για την Cadbury.

Στο γ΄ τρίμηνο η αξία εξαγορών και συγχωνεύσεων υποχώρησε 34%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, φτάνοντας στα 412,4 δισ. δολάρια.

H Morgan Stanley κατέκτησε την κορυφαία θέση ως σύμβουλος εξαγορών και συγχωνεύσεων, ξεπερνώντας την Goldman Sachs, καθώς "συμμετείχε" σε συμφωνίες συνολικής αξίας 490,9 δισ. δολαρίων.

Γεωγραφικά, η χειρότερη εικόνα καταγράφηκε στην Ευρώπη, όπου η αξία των συμφωνιών υποχώρησε υψηλότερα του 50%, ενώ στις ΗΠΑ σημειώθηκε πτώση 43% και στην Ασία 38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v