Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Draghi εναντίον A.Weber στην μάχη διαδοχής ΕΚΤ

Η Ιταλία γνωστοποίησε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΤΚ, όταν λήξει η θητεία του σημερινού διοικητή, Jean Claude Trichet τον Οκτώβριο 2011, ανοίγοντας «μάχη» με την ευρωπαϊκή υπερδύναμη Γερμανία.

M. Draghi εναντίον A.Weber στην μάχη διαδοχής ΕΚΤ
Η Ιταλία γνωστοποίησε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν λήξει η θητεία του σημερινού διοικητή, Jean Claude Trichet τον Οκτώβριο 2011, ανοίγοντας «μάχη» με την ευρωπαϊκή υπερδύναμη Γερμανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας δήλωσε στην τηλεόραση ότι θα ήταν «τιμή για την Ιταλία» να αναδειχθεί επικεφαλής της ΕΚΤ ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Mario Draghi, αναθερμαίνοντας την συζήτηση για το ποιος θα διαδεχθεί τον Γάλλο κ. Trichet.

Ο κ. Draghi έχει κυρίαρχη παρουσία στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα, ως επικεφαλής και του διεθνούς Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και συχνά αναφέρεται ως πιθανός αντικαταστάτης του κ. Trichet, αλλά προβλέπεται να έχει ως αντίπαλο τον Axel Weber, επικεφαλής της γερμανικής Bundebank και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

«Ο κ. Weber είναι ισχυρός υποψήφιος αλλά η κυλιόμενη προεδρία σημαίνει και πρέπει να σημαίνει ότι είναι η σειρά της Ιταλίας στην ηγεσία της ΕΚΤ,» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v