Ε.Ε.: Διαφωνίες για το χρόνο "στρατηγικής εξόδου"

Οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να αρχίσουν να αφαιρούν τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης το 2011, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Ecofinγια το ζήτημα.

Ε.Ε.: Διαφωνίες για το χρόνο στρατηγικής εξόδου
Οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να αρχίσουν να αφαιρούν τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης το 2011, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker, λίγες μέρες πριν την συνεδρίαση του Ecofin, κατά το οποίο προβλέπεται να εκδηλωθεί διαμάχη για το εν λόγω ζήτημα.

Ο κ. Juncker, που προεδρεύει στις μηνιαίες συνεδριάσεις του συμβουλίων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Δεν νομίζω ότι το 2010 θα είναι το έτος κατά το οποίο θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε στρατηγικές εξόδου. Το 2011 θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα αρχίσουμε σταδιακά να εφαρμόζουμε στρατηγικες εξόδου.»

Το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος των στρατηγικών εξόδου προβλέπεται να προκαλέσει ακανθώδεις συζητήσεις στο Ecofin της Πέμπτης καθώς η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία δεν θέλουν να ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής των στρατηγικών εξόδου.

Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι σκανδιναβικές χώρες, η Γερμανία και η Ολλανδία ζητούν να υπάρξουν δεσμεύσεις για το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v