Αποχωρεί ο Kenneth Lewis από την Bank of America

O διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, κ. Kenneth Lewis, θα αποχωρήσει από τη θέση στα τέλη του χρόνου, έπειτα από μήνες κυβερνητικών ερευνών για την εξαγορά της Merrill Lynch προς 29 δισ. δολ. τον Ιανουάριο.

Αποχωρεί ο Kenneth Lewis από την Bank of America
O διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, κ. Kenneth D. Lewis, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση στα τέλη του χρόνου, έπειτα από μήνες κυβερνητικών ερευνών όσον αφορά στην εξαγορά της Merrill Lynch προς 29 δισ. δολ. τον Ιανουάριο, η οποία και αποδείχθηκε μεγάλος "μπελάς" για την αμερικανική τράπεζα.

Η φήμη του 62χρονου κ. Lewis έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα από τις μαζικές πιστωτικές απώλειες του οίκου και την προσφυγή σε κυβερνητικές διασώσεις.

Πάντως οι ειδικοί εκτιμούν ότι το στοιχείο που οδήγησε τον CEO στην απόφασή του να συνταξιοδοτηθεί είναι η ένταση των ερευνών των ομοσπονδιακών, εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

Δεν ανακοινώθηκε ο διάδοχος του κ. Lewis, αλλά πάντως σύμφωνα με το Reuters υπάρχουν έξι πιθανοί υποψήφιοι εντός του οίκου για να τον αντικαταστήσουν.

Με την αποχώρηση του κ. Lewis υπογραμμίζεται για άλλη μία φορά η δραματική αλλαγή που έχει προκαλέσει στο τραπεζικό τοπίο η χρηματοπιστωτική κρίση.

Πολλοί CEOs, πάλαι ποτέ τραπεζικών κολοσσών, έχουν παραιτηθεί ή έχουν απολυθεί τα δύο τελευταία χρόνια και η έξοδος του κ. Lewis από την BofA θέτει ερωτήματα για την παραμονή και του κ. Vikram Pandit στη θέση του CEO της Citigroup, ο οποίος υφίσταται επίσης έντονες πιέσεις από τις Αρχές, καθώς η τράπεζά του έχει και αυτή λάβει πολλά δισεκατομμύρια από χρήματα των φορολογουμένων για να αντεπεξέλθει στην κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v