Bernanke: Υπέρ της εποπτικής αρχής για τράπεζες

Υπέρ της δημιουργίας μιας εποπτικής αρχής που θα προστατεύει τους καταναλωτές από αθέμιτες πρακτικές των χρηματοικονομικών ιδρυμάτων τάχθηκε ο πρόεδρος της FED, B. Bernanke.

Bernanke: Υπέρ της εποπτικής αρχής για τράπεζες
Υπέρ της δημιουργίας μιας εποπτικής αρχής που θα προστατεύει τους καταναλωτές από αθέμιτες πρακτικές των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων τάχθηκε ο πρόεδρος της FED, B. Bernanke στην κατάθεσή του στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Κογκρέσου.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι θα υποστήριζε μια ανεξάρτητη αρχή προστασίας του καταναλωτή και εποπτείας των τραπεζών αλλά μια τέτοια πρακτική θα στερούσε από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ τις ανάλογες αρμοδιότητες.

Επιπλέον ο Bernanke τόνισε την αναγκαιότητα για αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας ιδιαίτερα των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς ενδεχόμενη κατάρρευσή τους θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα στην αγορά.

Παράλληλα επισήμανε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα χωρίς να δημιουργηθούν πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά ενώ σημείωσε πως η FED έχει τα μέσα ώστε να κρατήσει σταθερές τις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v