Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ.Προβόπουλος: Πολύ νωρίς για άρση των μέτρων ΕΚΤ

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται στα πρώτα στάδια και είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να αποσύρουμε τα μέτρα στήριξης, δήλωσε ο Γ. Προβόπουλος από την Κων/πολη.

Γ.Προβόπουλος: Πολύ νωρίς για άρση των μέτρων ΕΚΤ
Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται στα πρώτα στάδια και είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να αποσύρουμε τα μέτρα στήριξης, δήλωσε ο Γεώργιος Προβόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η πρόκληση είναι να επιλέξουμε την σωστή συγκυρία ανάκλησης έτσι ώστε να αποφύγουμε: πρώτον μια πρόωρη ανάσχεση της παρέμβασης και δεύτερον μια υπονόμευση όσων έχουμε πετύχει μέχρι τώρα στην σταθεροποίηση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών συνθηκών,» δήλωσε ο κ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε τις δηλώσεις από την Κωνσταντινούπολη όπου διεξάγεται η ετήσια σύνοδος Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – Παγκόσμιας Τράπεζας, λίγες ώρες μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων μεγάλης οικονομίας, μετά την υπερ-χαλαρή πολιτική της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v