Αγορές: ΕΚΤ και BoE καθορίζουν τις εξελίξεις

Οι συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας είναι αυτές που αποσπούν το ενδιαφέρον των αγορών κυρίως για τις δηλώσεις των δύο κεντρικών τραπεζιτών σχετικά με οικονομία και μελλοντική νομισματική πολιτική.

Αγορές: ΕΚΤ και BoE καθορίζουν τις εξελίξεις
Οι συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας είναι αυτές που αποσπούν το ενδιαφέρον των αγορών κυρίως για τις δηλώσεις των δύο κεντρικών τραπεζιτών σχετικά με την οικονομία αλλά και με τη μελλοντική νομισματική πολιτική.

Η ΕΚΤ ανακοινώνει την απόφασή τις στις 14:45 ώρα Ελλάδος και η αγορά έχει προεξοφλήσει διατήρηση αμετάβλητου του βασικού επιτοκίου της ευρωζώνης στο 1%. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της τράπεζας κ. Jean-Claude Trichet, η οποία ξεκινά στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

Στις 14:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, με προεξόφληση διατήρησης του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%. Η προσοχή στη λεπτομερή ανακοίνωση που ακολουθεί κάθε συνεδρίαση της τράπεζας, όπου αναμένεται να ξεκαθαριστεί κατά πόσον η BoE θα συνεχίσει την εφαρμογή μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης και αγοράς ομολόγων.

Σημαντικό μερίδιο του ενδιαφέροντος παίρνει και η δημοσιοποίηση των στοιχείων -στις 15:30 ώρα Ελλάδος- για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v