Ν.Roubini: Τα ακίνητα θα "πνίξουν" την ανάκαμψη

Οι τιμές των σπιτιών στην Αμερική μπορεί να μειωθούν 10% επιπλέον, "πνίγοντας" την ανάκαμψη στη γέννησή της, δήλωσε ο κορυφαίος οικονομολόγος, κ. Nouriel Roubini.

Ν.Roubini: Τα ακίνητα θα πνίξουν την ανάκαμψη
Οι τιμές των σπιτιών στην Αμερική μπορεί να μειωθούν 10% επιπλέον, "πνίγοντας" την ανάκαμψη στη γέννησή της, καθώς εκτονώνεται πλέον και η ζήτηση από τους αγοραστές πρώτης κατοικίας, δήλωσε ο κορυφαίος οικονομολόγος, κ. Nouriel Roubini.

Ο κ. Roubini, ένας από τους λίγους αναλυτές που πρόβλεψαν ορθώς τη χρονική στιγμή και εμβέλεια της κρίσης, δήλωσε ότι οι ογκώδεις ζημίες από τα δάνεια εμπορικής στεγαστικής πίστης θα επιδεινώσουν το πρόβλημα περισσότερο, υποχρεώνοντας τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες αυξήσεις κεφαλαίου.

"Η κρίση μεταδίδεται από την αγορά κατοικίας, που έχει ακόμη βαθιά προβλήματα, στο εμπορικό real estate, το οποίο μόλις τώρα αρχίζει να αναγνωρίζει ότι θα υποστεί μαζικές και τεράστιες ζημίες", δήλωσε ο κ. Roubini στους δημοσιογράφους κατόπιν παρουσίασης έρευνας του World Economic Forum για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v