Στον Barack Obama το Νόμπελ Ειρήνης

Στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Barack Obama απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2009, όπως ανακοίνωσε η νορβηγική Nobel Committee, για την "εντυπωσιακή προσπάθειά του στην προώθηση της διεθνούς διπλωματίας".

Στον Barack Obama το Νόμπελ Ειρήνης
Στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Barack Obama απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2009, όπως ανακοίνωσε η νορβηγική Nobel Committee, για την "εντυπωσιακή προσπάθειά του στην προώθηση της διεθνούς διπλωματίας αλλά και της κατανόησης μεταξύ των πολιτών του κόσμου".

Το βραβείο θα απονεμηθεί στον Αμερικανό Πρόεδρο στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο, ενώ συνοδεύεται και από χρηματικό ποσό ύψους 10 εκατ. σουηδικών κορονών (περίπου 1,4 εκατ. δολάρια).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της επιτροπής, "πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν κατορθώσει να προσελκύσουν τόσο πολύ την προσοχή του κόσμου και να του προσφέρουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον".

Ο κ. Obama είναι το τρίτο υψηλόβαθμο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ που βραβεύεται με Νόμπελ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας 10ετίας. Προηγήθηκαν το 2007 ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Al Gore και το 2002 ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Jimmy Carter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v