Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CIT: Η χρεοκοπία… πλησιάζει με ταχύτητα

Ο πιστωτικός όμιλος CIT Group, που βρίσκεται πολύ κοντά στην χρεοκοπία, ανακοίνωσε ότι ο Jeffrey M. Peek ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο ότι προτίθεται να παραιτηθεί από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

CIT: Η χρεοκοπία… πλησιάζει με ταχύτητα
Ο πιστωτικός όμιλος CIT Group ανακοίνωσε ότι ο Jeffrey M. Peek ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο ότι προτίθεται να παραιτηθεί από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, με ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο αμερικανικός όμιλος CIT βρίσκεται πολύ κοντά στην χρεοκοπία, μετά και την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με επενδυτές οι οποίοι κατέχουν μεγάλο αριθμό ομολόγων του.

Στις αρχές Οκτωβρίου η CIT, ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κατόχους ομολόγων για αναχρηματοδότηση του χρέους του. Όμως τελικώς δεν υπήρξε συμφωνία με αποτέλεσμα η χρεοκοπία για την τράπεζα να φαίνεται ως αναπόφευκτη.

Σημειώνεται ότι η CIT θα πρέπει να προχωρήσει σε «εξόφληση» χρεών ύψους τριών δισ. δολαρίων εντός του δ’ τριμήνου, ποσό το οποίο δεν έχει στην κατοχή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v