Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PwC: Αύξηση 2% στα ετήσια έσοδα

Η PricewaterhouseCoopers (PwC) ανακοίνωσε οριακή αύξηση των συνολικών εσόδων του δικτύου των εταιριών της σε παγκόσμιο επίπεδο, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009.

PwC: Αύξηση 2% στα ετήσια έσοδα
Η PricewaterhouseCoopers (PwC) ανακοίνωσε οριακή αύξηση των συνολικών εσόδων του δικτύου των εταιριών της σε παγκόσμιο επίπεδο, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009.

Τα έσοδα συνέχισαν να αυξάνονται για τις βασικές ελεγκτικές υπηρεσίες (Assurance Services), όπου ανήλθαν στα 13,1 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 2%, παρά τον αντίκτυπο της ύφεσης, αντανακλώντας τόσο την ηγετική θέση της PwC στην αγορά όσο και την έμφαση που δίνεται στη βελτιωμένη εξυπηρέτηση των πελατών και στην ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Τα έσοδα από τις φορολογικές υπηρεσίες παρέμειναν σταθερά στα 6,9 δισ. δολάρια. Η αύξηση τους επηρεάστηκε από τη μείωση τόσο των εταιρικών συμφωνιών όσο και των έργων αναδιάρθρωσης παγκοσμίως.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της PwC ήταν εκείνες που επηρεάστηκαν περισσότερο από την ύφεση, δεδομένης και της κυκλικής φύσης των δραστηριοτήτων τους. Όμως, ακόμη και κάτω από τις παρούσες συνθήκες, τα έσοδα από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες συνέχισαν να διατηρούνται σε καλά επίπεδα, φθάνοντας τα 6,1 δισ. δολάρια και σημειώνοντας μείωση 3%. Η μείωση αυτή ήταν αποτέλεσμα της απότομης πτώσης των συναλλαγών και των δημόσιων προσφορών, καθώς και στο γεγονός ότι οι πελάτες μείωσαν τις δαπάνες τους. Η μείωση μερικώς αντισταθμίστηκε από την αύξηση των έργων αναδιάρθρωσης.

«Οι προηγούμενοι 12 μήνες ήταν γεμάτοι προκλήσεις για το δίκτυο των εταιρειών μας, με τις περισσότερες εταιρείες-μέλη της PwC να έρχονται αντιμέτωπες με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ενώ τα αποτελέσματα της PwC για το δημοσιονομικό έτος 2009 δεν είναι τόσο καλά όσο θα θέλαμε, κρατήθηκαν σε καλά επίπεδα, δεδομένων των συνθηκών», δήλωσε ο κ. Dennis M Nally, Global Chairman της PwC. «Επιπλέον, συνδυάζοντας την άριστη εξυπηρέτηση πελατών με πολύ ανταγωνιστικές τιμές, μπορέσαμε να αυξήσουμε το μερίδιο της αγοράς μας σε διάφορες περιοχές του κόσμου», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v