Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανατροπή της κυβέρνησης της Ρουμανίας

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ανέτρεψε την κεντρώα κυβέρνηση μειοψηφίας με πρόταση μομφής, γεγονός που μεταξύ άλλων θέτει σε κίνδυνο την δανειοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ.

Ανατροπή της κυβέρνησης της Ρουμανίας
Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ανέτρεψε την κεντρώα κυβέρνηση μειοψηφίας, με πρόταση μομφής, γεγονός που αυξάνει την αστάθεια την γειτονική χώρα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 22 Νοεμβρίου και θέτει σε κίνδυνο την δανειοδότηση της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι οικονομολόγοι δηλώνουν ότι η πρόταση μομφής περιπλέκει τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων και είναι πιθανό να καθυστερήσει την συνέχιση της διανομής του διεθνούς πακέτου βοηθείας προς την Ρουμανία ύψους 20 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης BETI που περιλαμβάνει τα blue chips του ρουμανικού χρηματιστηρίου, διολισθαίνει 1,16%, ενώ το ρουμάνικο λει υποχωρεί σε χαμηλά 7 μηνών έναντι του ευρώ.

Η κεντρώα και αριστερή αντιπολίτευση κατέθεσε την πρόταση μομφής, κατόπιν διχασμού στην κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Emil Boc στις αρχές του μήνα, που βύθισε την χώρα σε πολιτική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v