Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 12 μηνών ο δείκτης MSCI World

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναρρίχηση του παγκόσμιου δείκτη MSCI στα υψηλότερα επίπεδα 12 μηνών. Ανάκαμψη 100% για τις αναδυόμενες από τα χαμηλά Μαρτίου.

Σε υψηλό 12 μηνών ο δείκτης MSCI World
Οι μετοχές διεθνώς, όπως καταγράφονται στους δείκτες MSCI, κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 12 μηνών, αντλώντας στήριξη από αισιόδοξες οικονομικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Είναι ένα κατάλληλο σημείο, για μια αναδρομή στην πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων κατά την φετινή χρονιά και το πρακτορείο Reuters προσφέρει τα εξής στοιχεία:

-- Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI, που αποτελεί τον δείκτη αναφοράς των διεθνών αγορών για τους επενδυτές, «χτύπησε» τις 294,41 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδά του από τις αρχές Οκτωβρίου 2008.

-- Ο δείκτης έχει αποκομίσει κέρδος 29% στο 2009 το οποίο, αν το κρατήσει, θα είναι το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος του μετά το 31,62% του 2003 και το δεύτερο μεγαλύτερο στην 22χρονη ιστορία του δείκτη.

-- Η άνοδο στο 2009 έχει συγκρατηθεί λόγω της κάθετης πτώσης που επικράτησε στις αρχές του έτους. Από το χαμηλό 6 ετών στις 9 Μαρτίου, ο δείκτης έχει ενισχυθεί 71% και πλέον.

-- Πολλά από τα κέρδη του δείκτη, οφείλονται στις αναδυόμενες αγορές. Ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών (MSCIEF) κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο 2008, πριν καταρρεύσει η Lehman Brothers. Εχει ανακάμψει 105% από τις αρχές Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v