Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΒΑ: Αναμένεται "W" στην στεγαστική αγορά

Παρά τις ενδείξεις σταθεροποίησης στα τέλη του 2009, η επόμενη χρονιά θα αποδειχθεί επίφοβη για τις αγορές στέγασης και στεγαστικών δανείων, πιστεύουν οι βετεράνοι της βιομηχανίας στεγαστικής πίστης.

ΜΒΑ: Αναμένεται W στην στεγαστική αγορά
Παρά τις ενδείξεις σταθεροποίησης στα τέλη του 2009, η επόμενη χρονιά θα αποδειχθεί επίφοβη για τις αγορές στέγασης και στεγαστικών δανείων, καθώς μια σειρά προβλήματα θα επαναφέρουν τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τις δηλώσεις βετεράνων της βιομηχανίας στεγαστικής πίστης, κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ένωσης τραπεζών στεγαστικής πίστης, Mortgage Bankers Association.

«Περιμένω σίγουρα ανάκαμψη τύπου «W». Η αγορά ακινήτων θα ακολουθήσει νέα πτωτική πορεία στο α΄τρίμηνο του 2010,» δήλωσε ο επικεφαλής της Wingspan Portfolio Advisors στο πρακτορείο MarketWatch. «Η πραγματική γιατρειά δεν θα έλθει αν δεν αρχίσουν να κινούνται όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αν δεν ξανασταθούν στα πόδια τους οι δανειολήπτες.»

Ο CEO της Chase Home Lending, δηλώνει επίσης ότι περιμένει η αγορά στεγαστικής πίστης "να συναντήσει νέα προβλήματα στις αρχές του επόμενου έτους, ειδικά αν η Federal Reserve σταματήσει τις αγορές χρεογράφων με αντίκρισμα σε στεγαστικά δάνεια, μια στρατηγική που συντηρεί τεχνητά την ρευστότητα και κρατά τα επιτόκια των δανείων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v