Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Σε πληθωρισμό ευρωζώνης και ΗΠΑ η προσοχή

Στην πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ στρέφεται η προσοχή των επενδυτών, στοιχείο άμεσα συνδεδεμένο με τη συνολική πορεία των δύο κορυφαίων οικονομιών της υφηλίου.

Αγορές: Σε πληθωρισμό ευρωζώνης και ΗΠΑ η προσοχή
Στην πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ στρέφεται η προσοχή των επενδυτών, στοιχείο άμεσα συνδεδεμένο με τη συνολική πορεία των δύο κορυφαίων οικονομιών της υφηλίου.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου στην ευρωζώνη δίνονται στη δημοσιότητα στις 12:00 ώρα Ελλάδος και η πρόβλεψη των αναλυτών είναι ότι σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή έχει διαμορφωθεί στο 0,1%. Αντίθετα σε ετήσια έχει υποχωρήσει στο -0,3%.

Τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο δημοσιοποιούνται στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός έχει αγγίξει το 0,2%. Όμως αναμένουν αρνητική πορεία του σε ετήσια βάση και διαμόρφωσή του στο -1,4%.

Για την αμερικανική οικονομία ανακοινώνονται επίσης τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις 15:30 ώρα Ελλάδος, με πρόβλεψη ότι έχουν διαμορφωθεί στις 525.000. Την ίδια ώρα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη (Empire Manufacturing) αλλά και τα δεδομένα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Φιλαδέλφειας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές και αρκετές ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών γ΄ τριμήνου. Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα οι εταιρίες Advanced Micro Devices, Citigroup, Goldman Sachs, Google, Harley-Davidson, IBM, Merck, Nokia και Wyeth.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v