Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

France Telecom: Η τραγική πλευρά της κρίσης

Όλο και πιο τραγική καθίσταται η κατάσταση στον κορυφαίο γαλλικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο France Telecom, μετά την ανακοίνωση ότι ένας ακόμη εργαζόμενος έδωσε τέλος στη ζωή του, ενώ οι αυτόχειρες φθάνουν τους 25.

France Telecom: Η τραγική πλευρά της κρίσης
Όλο και πιο τραγική καθίσταται η κατάσταση στον κορυφαίο γαλλικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο France Telecom, μετά την ανακοίνωση ότι ένας ακόμη εργαζόμενος αυτοκτόνησε, "ανεβάζοντας" τον αριθμό των αυτοχείρων στους 25.

Η France Telecom βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρή κριτική εκ μέρους των συνδικάτων των εργαζομένων, το οποίο τονίζει ότι οι αυτοκτονίες -25 σε διάστημα 18 μηνών- οφείλονται στο γεγονός ότι ο όμιλος έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση, χωρίς όμως να έχει ενημερώσει εκτενώς για τις προθέσεις του τους εργαζομένους. Αποτέλεσμα το άγχος τους να αυξάνει, καθώς όλοι θεωρούνται υποψήφιοι προς απόλυση.

Το νέο συμβάν οδήγησε σε φραστική παρέμβαση του υπουργού Εργασίας της Γαλλίας, κ. Xavier Darcos, ο οποίος υπογράμμισε σε δηλώσεις του: "Οι γαλλικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με κάθε τρόπο την αύξηση του άγχους στους χώρους εργασίας. Όπως αποδεικνύει η τραγική περίπτωση της France Telecom, το υπερβολικό άγχος αλλά και η αδιαφορία απέναντι σε αυτό μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστια ανθρώπινη τραγωδία".

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της εταιρίας, κ. Didier Lombard, ο οποίος δέχεται ιδιαίτερα σκληρή κριτική και επικρίσεις, καθώς είχε χαρακτηρίσει τις πρώτες αυτοκτονίες στην εταιρία "μόδα", παραδέχτηκε ότι νομίζει πως "υποτιμήσαμε την κατάσταση, τα σήματα κινδύνου που έστελναν αυτοί οι άνθρωποι".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v