Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβόπουλος: "Σε αρχικό στάδιο η ανάκαμψη"

Η οικονομική ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται ακόμα στο αρχικό της στάδιο και αυτό καθιστά την απόσυρση των μέτρων στήριξης πρόωρη, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γιώργου Προβόπουλου.

Προβόπουλος: Σε αρχικό στάδιο η ανάκαμψη
Η οικονομική ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται ακόμα στο αρχικό της στάδιο γεγονός που καθιστά την απόσυρση των μέτρων στήριξης πρόωρη, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ, κ. Γιώργου Προβόπουλου, στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο "Προκλήσεις και προοπτικές των οικονομιών της ΝΑ. Ευρώπης εν τω μέσω της οικονομικής κρίσης", το οποίο συνδιοργανώνει η Τράπεζα της Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

"Καθώς η ανάκαμψη στην ευρωζώνη είναι στο αρχικό της στάδιο και η οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να βρίσκεται μακράν χαμηλότερα των επιπέδων προ της κρίσης, είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει απόσυρση των μέτρων στήριξης", δήλωσε ο κ. Προβόπουλος.

"Η πρόκληση θα είναι να επιλέξουμε τον σωστό χρόνο για την απόσυρση", σημείωσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αποσύρει άμεσα οποιοδήποτε έκτακτο μέτρο μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα, ενώ τόνισε ότι οι μεγάλες αυξήσεις στα δημοσιονομικά ελλείμματα και στα δημόσια χρέη έχουν αυξήσει τις ανησυχίες στις χρηματοοικονομικές αγορές.

* Η εναρκτήρια ομιλία (στην αγγλική) του κ. Προβόπουλου επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v