Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Εμπορικό έλλειμμα 4 δισ. ευρώ

Στα τέσσερα δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης τον Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ευρωζώνη: Εμπορικό έλλειμμα 4 δισ. ευρώ
Στα τέσσερα δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης τον Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι είχαν εκτιμήσει ότι δεν θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το εμπορικό έλλειμμα Αυγούστου άγγιξε τα 12,1 δισ. ευρώ. Οι εξαγωγές της ευρωζώνης υποχώρησαν κατά 5,8% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση της τάξης του 1,3%.

Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2009, σημειώθηκε σημαντική διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά την εμπορική τους δραστηριότητα. Το μεγαλύτερο έλλειμμα σημειώθηκε σε Βρετανία (-54,4 δισ. ευρώ), Γαλλία (-30,4 δισ. ευρώ), Ισπανία (-26,9 δισ. ευρώ), Ελλάδα (-17,1 δισ. ευρώ) και Πορτογαλία (-10 δισ. ευρώ). Αντίθετα το μεγαλύτερο πλεόνασμα καταγράφηκε σε Γερμανία (73,4 δισ. ευρώ), Ιρλανδία (23,3 δισ. ευρώ) και Ολλανδία (20,9 δισ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v