ΗΠΑ: 30.383 νέες θέσεις εργασίας λόγω TARP

Οι εταιρίες που έχουν λάβει συμβάσεις στήριξης κατευθείαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έχουν δημιουργήσει 30.383 θέσεις εργασίας.

ΗΠΑ: 30.383 νέες θέσεις εργασίας λόγω TARP
Ο Λευκός Οίκος δημοσιοποίησε τα πρώτα απτά στοιχεία για το πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης ύψους 787 δισ. δολαρίων.

Μέχρι στιγμής, οι εταιρίες που έχουν λάβει συμβάσεις στήριξης κατευθείαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έχουν δημιουργήσει 30.383 θέσεις εργασίας. Σε αυτές οι εταιρίες έχουν απονεμηθεί συμβάσεις ύψους 16 δισ. δολ. και πραγματικά κεφάλαια 2,2 δισ. δολ. μέχρι στιγμής.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας χάρη στα πακέτα στήριξης, έχουν καταστεί ακανθώδες ζήτημα, με τους Ρεπουμπλικανούς να κατηγορούν την κυβέρνηση Obama ότι δεν κατόρθωσε να κρατήσει την υπόσχεση επιστροφής των Αμερικανών πολιτών στην αγορά εργασίας.

Μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει θέσει προς διάθεση συνολικά 256,3 δισ. δολ. σε συμβάσεις, επιδοτήσεις και δάνεια κι έχει πληρώσει 110,7 δισ. δολ. σε υπηρεσίες της γενικής και τοπικής κυβέρνησης, σε μη κερδοσκοπικούς φορείς και σε εταιρίες.

Η πρώτη έκθεση για την δημιουργία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί τμήμα της ευρύτερης έκθεσης για το πόσες θέσεις δημιούργησε το πρόγραμμα TARP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v