Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Juncker: Πιο ισχυρό ευρώ θα πλήξει την ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε ότι η ισχύς του ευρώ ως έχει δεν αποτελεί ακόμη αιτία μεγάλης ανησυχίας, αλλά πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα γίνει ανησυχητική, εάν η ανατίμηση συνεχιστεί.

Juncker: Πιο ισχυρό ευρώ θα πλήξει την ανάπτυξη
Ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε ότι η ισχύς του ευρώ ως έχει δεν αποτελεί ακόμη αιτία μεγάλης ανησυχίας, αλλά πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα γίνει ανησυχητική, εάν η ανατίμηση συνεχιστεί.

Μια συνεχιζόμενη, ωστόσο, άνοδος του ευρωπαϊκού νομίσματος, θα επιβραδύνει τον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη, τόνισε ο κ. Juncker.

Αρνήθηκε, πάντως, να προσδιορίσει το επίπεδο στο οποίο η άνοδος του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου θα σταματήσει να είναι ανεκτή.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε επίσης στην διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Κίνα μαζί με τον διοικητή της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Joaquin Almunia.

Ο κ. Juncker, που είναι πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα του πρότεινε τον Yves Mersch, δοικητή της κεντρικής τράπεζας, ως αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διάδοχο του κ. Λουκά Παπαδήμου, που αποσύρεται τον Μάιο 2010.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v