H Fed "δοκιμάζει" επιχειρήσεις reverse repos

Η Fed επιβεβαίωσε ότι εφαρμόζει δοκιμαστικά συμφωνίες “reverse repos” με τους primary dealers, για να βεβαιωθεί ότι οι επιχειρήσεις θα διεξαχθούν ομαλά όταν τις χρησιμοποιήσει κανονικά.

H Fed δοκιμάζει επιχειρήσεις reverse repos
Η Federal Reserve επιβεβαίωσε ότι εφαρμόζει δοκιμαστικά συμφωνίες αντίστροφης επαναγοράς (reverse repurchase agreements), γνωστές στον οικονομικό κόσμο ως “reverse repos” με τους primary dealers, ώστε να βεβαιωθεί ότι οι επιχειρήσεις θα διεξαχθούν ομαλά όταν η κεντρική τράπεζα αποφασίσει να τις χρησιμοποιήσει κανονικά.

Στις επιχειρήσεις αντίστροφων επαναγορών, η Fed πωλεί ορισμένα από τα χρεόγραφα που κατέχει, σε dealers για συγκεκριμένη –και συνήθως βραχεία- περίοδο, με την δέσμευση να της επιστραφούν σε συγκεκριμένη τιμή. Αυτές οι επιχειρήσεις reverse repos, έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως μέσο πρόσκαιρης αφαίμαξης της ρευστότητας από το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Η ανακοίνωση της Fed επιβεβαιώνει τις φήμες που ακούγονται εδώ και αρκετές ημέρες στις αγορές ομολόγων και υποδεικνύει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προετοιμάζεται για την στιγμή άρσης της στρατηγικής άπλετης ρευστότητας στο σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v