Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Σε τιμές παραγωγού ΗΠΑ η προσοχή

Η πορεία των τιμών παραγωγού αλλά και της εκκίνησης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ προσελκύουν, σε μακροοικονομικό επίπεδο, την προσοχή των επενδυτών.

Αγορές: Σε τιμές παραγωγού ΗΠΑ η προσοχή
Η πορεία των τιμών παραγωγού αλλά και της εκκίνησης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ προσελκύουν, σε μακροοικονομικό επίπεδο, την προσοχή των επενδυτών.

Σημαντικό μερίδιο της προσοχής απέσπασε και η ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο -7,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, όντας δσυμενέστερες των εκτιμήσεων.

Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, με εκτίμηση ότι έχουν ενισχυθεί κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, αλλά έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 4,2% σε ετήσια. Την ίδια ώρα (15:30) ανακοινώνονται και τα στοιχεία για την έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών καθώς και για την έκδοση οικοδομικών αδειών τον Σεπτέμβριο. Για τις μεν νέες κατοικίες προβλέπεται ότι διαμορφώθηκαν στις 610.000, έναντι 598.000 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, ενώ για τις οικοδομικές άδειες ότι έφθασαν στις 590.000 από 579.000 τον Αύγουστο.

Σε επίπεδο ανακοινώσεων μεγεθών γ΄ τριμήνου, σήμερα δημοσιοποιούν τα αποτελέσματά τους οι εταιρίες Bank of New York Mellon, Caterpillar, DuPont, Pfizer, STMicroelectronics, The Coca Cola Company, United Technologies, United-Health Group και Yahoo!.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v