Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για Apple-TI

Η υψηλή τεχνολογία κατόρθωσε για μία ακόμη φορά να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, με τα οικονομικά μεγέθη των Apple και Texas Instruments να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων.

Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για Apple-TI
Η υψηλή τεχνολογία κατόρθωσε για μία ακόμη φορά να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, με τα οικονομικά μεγέθη των Apple και Texas Instruments να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων.

Apple: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων - Ράλι για μετοχή

Στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της διαμορφώθηκε η μετοχή της Apple στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, καθώς ο όμιλος όχι μόνο ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη δ’ τριμήνου (έτος χρήσης 2008-2009) αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον.

Τα κέρδη ενισχύθηκαν κατά 47% στα 1,67 δισ. δολάρια ή 1,82 σεντς ανά μετοχή, με τις πωλήσεις να καταγράφουν άνοδο 25% στα 9,87 δισ. δολάρια, για το δ’ τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2009. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 1,43 δολάρια ανά μετοχή και πωλήσεις 9,22 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή του ομίλου ενισχύθηκε κατά 7,9% φθάνοντας στο επίπεδο των 204,85 δολαρίων, δηλαδή στην υψηλότερη τιμή της ιστορίας του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά το τρέχον α’ τρίμηνο (έτος χρήσης 2009-2010) η Apple αναμένει κέρδη μεταξύ 1,70 και 1,78 δολαρίων ανά μετοχή και κύκλο εργασιών που θα κυμανθεί μεταξύ 11,3 και 11,6 δισ. δολάρια. Παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις της είναι ελαφρώς χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, όπως σημειώνουν οι ειδικοί «η Apple είναι εκ παραδόσεως συντηρητική στις προβλέψεις της».

Texas Instruments: Απόλυτη αισιοδοξία για το μέλλον

Απόλυτα αισιόδοξος για την θετική του πορεία και στο επόμενο διάστημα εμφανίστηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος κατασκευής μικροεπεξεργαστών των ΗΠΑ, Texas Instruments.

Σε ό,τι αφορά το γ’ τρίμηνο, τα έσοδα του ομίλου υποχώρησαν στα 538 εκατ. δολάρια ή 42 σεντς ανά μετοχή, με τις πωλήσεις να σημειώνουν πτώση 15% στα 2,88 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει έσοδα 39 σεντς και κύκλο εργασιών 2,82 δισ. δολαρίων.

Για το τρέχον δ’ τρίμηνο η TI αναμένει ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν μεταξύ 42 και 50 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις της θα κυμανθούν μεταξύ 2,78 και 3,02 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη θα φθάσουν στα 40 σεντς ανά μετοχή και οι πωλήσεις στα 2,79 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v