Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε.: Προτάσεις για "κεντρική" εκκαθάριση swaps

Οι traders θα υποχρεωθούν να εκκαθαρίζουν τα "standardised» συμβόλαια swaps μέσω κεντρικού συστήματος, σύμφωνα με τις προτάσεις που προτίθεται να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ε.Ε.: Προτάσεις για κεντρική εκκαθάριση swaps
Οι traders θα υποχρεωθούν να εκκαθαρίζουν τα "standardised» συμβόλαια swaps μέσω κεντρικού συστήματος και θα αντιμετωπίζουν επιπλέον χρεώσεις, αν συναλλάσσονται παράγωγα over-the-counter (OTC) μεταξύ τους σε διμερή βάση, σύμφωνα με τις προτάσεις που προτίθεται να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε μια σειρά μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει τον επόμενο χρόνο, για να «ενδυναμώσει την ασφάλεια των αγορών παραγώγων» και ειδικά την μεγάλη αλλά λιγότερο «διαφανή» αγορά over-the-counter.

Η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι θα εισαγάγει νέα νομοθεσία που θα θέτει ρυθμιστικά και λειτουργικά στάνταρ για τα «central counterparties» (CCP) – όπως τα χρηματιστήρια– στην Ευρώπη.
 
Επίσης, θα επιμείνει ότι τα “standardised” συμβόλαια OTC πρέπει να διαπραγματεύονται μέσω CCP, αν και οι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί τι θα σημαίνει στην πράξη ο ορισμός “standardised.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v