Οι ρωσικές τράπεζες "δέχονται" εγγύηση… γουρούνια

Ακόμη και γουρούνια έχουν δεχτεί οι ρωσικές τράπεζες ως εγγύηση προκειμένου να μειώσουν τις επισφάλειές τους, όπως υπογραμμίζει δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι ρωσικές τράπεζες δέχονται εγγύηση… γουρούνια
Ακόμη και γουρούνια έχουν δεχτεί οι ρωσικές τράπεζες ως εγγύηση προκειμένου να μειώσουν τις επισφάλειές τους, όπως υπογραμμίζει δημοσίευμα του Bloomberg.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ο κ. Alexander Lebedev, ιδιοκτήτης της National Reserve Bank, αποκάλυψε ότι η τράπεζά του αναγκάστηκε να δεχτεί ως εγγύηση για επισφαλές δάνειο… 40.450 γουρούνια. Το δάνειο είχε δοθεί σε μία φάρμα στην περιοχή Σαμάρα (κοντά στον ποταμό Βόλγα). Όμως τα γουρούνια έχουν τεθεί σε καραντίνα, με αποτέλεσμα η National Reserve Bank να… τα περιμένει ακόμαη.

Οι ρωσικές τράπεζες έχουν διευρύνει τα περιουσιακά στοιχεία που δέχονται ως εγγυήσεις, καθώς οι επισφάλειές τους αναμένεται ότι θα φθάσουν στο 20% των συνολικών χορηγήσεων για φέτος και ως εκ τούτου θα πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο. Μεταξύ των εγγυήσεων που έχουν δεχτεί είναι μερίδιο στην εταιρία λιανικής πώλησης εσωρούχων Wild Orchid ή στον όμιλο λιανικής πώλησης τροφίμων Mosmart.

"Δεν γνωρίζουμε πώς να κατασκευάζουμε δρόμους, να διαχειριζόμαστε φάρμες ή να πουλάμε κρέας", τονίζει ο κ. Vladimir Tatarchuk, κορυφαίο στέλεχος της ρωσικής Alfa Bank και προσθέτει: "Είμαστε ειδικοί στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Εάν είχαμε την ευκαιρία θα πουλούσαμε άμεσα, ακόμη και με μικρή ζημία, τα πάγια που δεχόμαστε ως εχέγγυα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v