Βρετανία: Επιπλέον στήριξη £30 δισ. σε RBS-Lloyds

Στην αγορά επιπλέον μετοχών των Royal Bank of Scotland και Lloyds Banking Group, συνολικής αξίας 30 δισ. στερλινών θα προχωρήσει η βρετανική κυβέρνηση εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με την «Daily Telegraph».

Βρετανία: Επιπλέον στήριξη £30 δισ. σε RBS-Lloyds
Στην αγορά επιπλέον μετοχών των Royal Bank of Scotland και Lloyds Banking Group, συνολικής αξίας 30 δισ. στερλινών (49, 3 δισ. δολαρίων) θα προχωρήσει η βρετανική κυβέρνηση εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με την «Daily Telegraph».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, κ. Alistair Darling έχει συμφωνήσει να υπάρξει αγορά μετοχών της RBS συνολικού ύψους 25 δισ. στερλινών και 5,5 δισ. στερλινών για την Lloyds Banking Group. Αποτέλεσμα το μερίδιο της κυβέρνησης στην RBS να «ανέβει» στο 84% και στην Lloyds στο 70%.

Την ίδια στιγμή, η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ότι μετά από συζητήσεις που είχε τόσο με το βρετανικό δημόσιο όσο και με την Κομισιόν, πιθανώς θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πώληση επιπλέον –από την αρχική εκτίμηση- θυγατρικών και υποκαταστημάτων της.

Όπως σημειώνει το Bloomberg η τράπεζα πιθανώς να αναγκαστεί να προχωρήσει σε πώληση των ασφαλιστικών της μονάδων αλλά και να «συρρικνώσει» την μονάδα επενδυτικής τραπεζικής. Η RBS υποστήριξε ότι λεπτομέρειες για το όλο θέμα θα δημοσιοποιηθούν στις 6 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v