Τ.Geithner: Eπιμένει ...καθησυχαστικά στο δολάριο

Ο Tim Geithner, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, επανέλαβε την πίστη του στην σημασία του εύρωστου δολαρίου, λίγες ημέρες πριν άφιξη του Αμερικανού Προέδρου στην Ασία.

Τ.Geithner: Eπιμένει ...καθησυχαστικά στο δολάριο
Ο Tim Geithner, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, επανέλαβε την πίστη του στην σημασία του εύρωστου δολαρίου, λίγες ημέρες πριν άφιξη του Αμερικανού Προέδρου Barack Obama στην Ασία για την σύνοδο της APEC.

«Πιστεύω βαθιά ότι είναι πολύ σημαντικό για την οικονομική υγεία των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρήσουμε ένα εύρωστο δολαριο,» δήλωσε ο κ. Geithner στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το δολάριο διολίσθησε σήμερα περαιτέρω και κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα 15 μηνών.

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι, καθώς η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο ανακάμπτει, η κυβέρνηση θα επαναφέρει την δημοσιονομική της θέση σε «βιώσιμη ισορροπία.» Η αποδυνάμωση του δολαρίου βελτιώνει την ελκυστικότητα των αμερικανικών εξαγωγών.

Αναλυτές τονίζουν ότι, παρά τις φραστικές δηλώσεις, η απουσία κάποιας συγκεκριμένης προσπάθειας συγκράτησης του νομίσματος, υποδεικνύει ότι είναι αποδεκτά τα τρέχοντα επίπεδα του αμερικανικού νομίσματος.

Θεωρείται πάντως ζήτημα χρόνου κάποιοι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ να αρχίσουν να διαμαρτύρονται για τα επιπεδα της ισοτιμίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v