Τα ΔΣ British Airways-Iberia μελετούν συγχώνευση

Τα Δ.Σ. της British Airways και της ισπανικής Iberia διεξάγουν ξεχωριστές συνεδριάσεις για να μελετήσουν μια πιθανή συγχώνευσή τους, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες.

Τα ΔΣ British Airways-Iberia μελετούν συγχώνευση
Τα διοικητικά συμβούλια της British Airways και της ισπανικής Iberia διεξάγουν ξεχωριστές συνεδριάσεις για να μελετήσουν μια πιθανή συγχώνευσή τους, με την οποία θα δημιουργηθεί η τρίτη ισχυρότερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες.

«Επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες φήμες στην αγορά, η British Airways δηλώνει ότι η Β.Α. και η Iberia διεξάγουν ξεχωριστές συνελεύσεις των διοικητικών τους συμβουλίων, κατά τις οποίες θα μελετηθεί μια ενδεχόμενη μεταβίβαση,» αναφέρει το ανακοινωθέν της βρετανικής επιχείρησης.

Η μετοχή της ΒΑ ενισχύεται 7,35% και της Iberia 10,1% μετά τις ανακοινώσεις.

Το τίμημα μιας συμφωνίας εκτιμάται στα 7 δισ. δολ. και πιθανόν να προβλέπει ότι οι μέτοχοι της ΒΑ θα αποκτήσουν το 55% της νέας εταιρίας.

Εάν υπογραφεί το deal, θα λήξει την διετή προσπάθεια του βρετανικού φορέα να αποκτήσει τις ισπανικές αερογραμμές, που ξεκίνησε με την βιαστική προσπάθεια εξαγοράς του μαζί με το private equity Texas Pacific. 

Κατά τους αναλυτές μια συγχώνευση, που θα δημιουργήσει έναν όμιλο με ετήσια έσοδα 13,5 δισ. στερλίνες (22,3 δισ.δολ.) , είναι η καλύτερη μέθοδος για να ξεφύγει η ΒΑ από την ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v