Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολλανδία: Νέα "ένεση" 4,4 δισ. ευρώ στην ABN Amro

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί να διαθέσει επιπλέον 3 δισ. ευρώ σε ρευστό στην κρατικοποιημένη τράπεζα ABN Amro αυξάνοντας το δημόσιο χρέος.

Ολλανδία: Νέα ένεση 4,4 δισ. ευρώ στην ABN Amro
Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί να διαθέσει επιπλέον 3 δισ. ευρώ σε ρευστό στην κρατικοποιημένη τράπεζα ABN Amro, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος και χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει απόδοση για το κράτος στο άμεσο μέλλον.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ολλανδίας ανακοίνωσε επίσης ότι η επί μακρόν αναμενόμενη πώληση της ABN στην Deutsche Bank αποτιμάται στα 700 εκατ. ευρώ, αλλά θα μπορούσε να καταρρεύσει εάν δεν την εγκρίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου το κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας κρατικοποίησε τις εγχώριες επιχειρήσεις της Fortis, που περιλαμβάνουν και την ABN Amro, προς 16,8 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο 2008, ένα χρόνο αφότου κοινοπραξία που περιλάμβανε την Fortis και την Royal Bank of Scotland αγόρασε την ΑΒΝ.

Επιπλέον στα 3 δισ. ευρώ σε ρευστό, η κυβέρνηση ανακοίνωση ότι θα μετατρέψει 1,4 δισ. ευρώ μακροπρόθεσμα ομόλογα σε μετοχικό κεφάλαιο της ABN Amro, που σημαίνει ότι η συνολική «ενεση» θα ανέλθει στα 4,4 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο