Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδεύει σε ανάκαμψη η αγορά στέγης στην Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια, η μεγάλη «πηγή» του subprime στεγαστικού δανεισμού, «έστριψε τη γωνία» και οδεύει προς ανάκαμψη στην αγορά στέγης, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της κρατικής ένωσης κτηματομεσιτών.

Οδεύει σε ανάκαμψη η αγορά στέγης στην Καλιφόρνια
Η Καλιφόρνια, η μεγάλη «πηγή» του subprime στεγαστικού δανεισμού που υπέστη από τα χειρότερα πλήγματα στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, «έστριψε τη γωνία» και οδεύει προς ανάκαμψη στην αγορά στέγης, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της κρατικής ένωσης κτηματομεσιτών Association of Realtors.

Οι τιμές των μονοκατοικιών αυξήθηκαν επί έκτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο. Το μέσο κόστος για μια υπάρχουσα κατοικία αυξήθηκε 0,3% στα 297.500 δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι τιμές παρέμειναν 3,2% χαμηλότερα, ενώ τον Σεπτέμβριο η διαφορά ήταν -7,3% και τον Αύγουστο -17%.

Συνολικά, το 2009 θα πωληθούν, με τους σημερινούς ρυθμούς, 562.400 κατοικίες.  Οι κατασχέσεις κατοικιών αντιστοιχούσαν στο 41% των πωλήσεων, χαμηλότερα από το ζενίθ του 59% τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v