Αγορές: Περιμένοντας το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου ευρωζώνης

Πλούσια είναι η ημέρα σε στατιστικές ανακοινώσεις από τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, αλλά οπωσδήποτε ξεχωρίζει η αρχική εκτίμηση της Eurostat για το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο γ΄ τρίμηνο.

Αγορές: Περιμένοντας το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου ευρωζώνης
Πλούσια είναι η ημέρα σε στατιστικές ανακοινώσεις από τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, αλλά οπωσδήποτε ξεχωρίζoυν η αρχική εκτίμηση της Eurostat για το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο γ΄ τρίμηνο και η συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διολίσθησε 4,1% σε ετήσια βάση. Η ανακοίνωση θα γίνει στις 12:00 ώρα Ελλάδας, την ίδια ώρα με την ανακοίνωση των μεγεθών για τις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν 0,1% σε μηνιαία βάση και μειώθηκαν 2,6% σε ετήσια.

Παράλληλα σήμερα συνεδριάζει η ΕΚΤ, που αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο επίπεδο του 1% (14:45 ώρα Ελλάδας). Ακολούθως στις 15:30 ο κ. Ζ. Τρισέ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Στις 11:00 ανακοινώνεται η διαμόρφωση του δείκτη ΡΜΙ υπηρεσιών της ευρωζώνης τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 53,2, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

Θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία του δείκτη ΡΜΙ υπηρεσιών της Βρετανίας.

Στις ΗΠΑ, στις 17:00 ώρα Ελλάδας θα ανακοινωθεί ο αντίστοιχος δείκτης υπηρεσιών ISM, που αναμένεται ότι βελτιώθηκε στο 51,5 τον Νοέμβριο.

Νωρίτερα, στις 15:30, θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας και η παραγωγικότητα γ΄ τριμήνου της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v