Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Lynch: Στο +30% τα ευρωπαϊκά κέρδη το 2010

Αύξηση των κερδών ανά μετοχή των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κατά 30% βλέπει η Merrill Lynch-Bank of America σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου για το 2010, ενώ διατηρεί τη θετική της στάση για τις ευρωπαϊκές μετοχές.

M. Lynch: Στο +30% τα ευρωπαϊκά κέρδη το 2010
Αύξηση των κερδών ανά μετοχή των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κατά 30% βλέπει η Merrill Lynch - Bank of America σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου, για το 2010, ενώ διατηρεί τη θετική της στάση για τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ο οίκος στην έκθεσή του European Equity Strategy προχωρά σε αναβάθμιση των κερδών του δείκτη Dj Stoxx 600 για το 2010 στο 35% από 15% προηγουμένως. Όπως επισημαίνει, η αισιοδοξία του αναφορικά με τα κέρδη προκύπτει από τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ, το οποίο προβλέπεται να τρέξει με 4,4% το επόμενο έτος (6,3% από αναδυόμενες αγορές, 2,7% από ανεπτυγμένες, 2,2% από την Ε.Ε.) και 4,5% το 2011.

Η Merrill Lynch προκρίνει τους κλάδους των πρώτων υλών, της ενέργειας, των τραπεζών και των βιομηχανικών εταιριών και αναβαθμίζει τον κλάδο αναψυχής και ταξιδιών.

Οι επενδυτές είναι μάλλον απίθανο να χάσουν χρήματα επιλέγοντας φαινομενικά φθηνές αμυντικές μετοχές όπως οι εταιρίες πρώτων υλών, οι τηλεπικοινωνίες και οι εταιρίες υγείας, αλλά με τις ανόδους επιτοκίων να μην αναμένονται πριν από το δεύτερο εξάμηνο φαίνεται πρόωρο να ταχθεί κανείς υπέρ της έκθεσης σε κυκλικούς κλάδους, αναφέρει ο οίκος.

Η Merrill Lynch προβλέπει ακόμα ανάκαμψη της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης ως επιλογών από τους επενδυτές "ύστερα από δύο χρόνια που αποτελούσαν τα (πολύ) φτωχά... ξαδέρφια της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v