Ελβετία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την SNB

Αμετάβλητα στην κλίμακα του 0%-0,75% διατήρησε τα βασικά επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, προχωρώντας σε διακοπή αγοράς εταιρικών ομολόγων και διαβεβαιώνοντας ότι θα παρέμβει για να εμποδίσει ανατίμηση του φράγκου.

Ελβετία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την SNB
Αμετάβλητα στην κλίμακα του 0%-0,75% διατήρησε τα βασικά επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, προχωρώντας σε διακοπή αγοράς εταιρικών ομολόγων και διαβεβαιώνοντας ότι θα «παρέμβει» για να εμποδίσει ανατίμηση του φράγκου.

Όπως αναφέρει η SNB, η ανάκαμψη της ελβετικής οικονομίας παραμένει εύθραυστη, ενώ ξεκαθαρίζει ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ», ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν θα «επιτρέψει» την ανατίμηση του νομίσματος υψηλότερα από τον στόχο του 1,50 φράγκου ανά ευρώ.

Ευθυγραμμιζόμενη πάντως η Swiss National Bank με τις υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες που ξεκινούν την ανάκληση των έκτακτων μέτρων στήριξης, δήλωσε ότι θα σταματήσει τις επιχειρήσεις αγοράς εταιρικών ομολόγων.

Αν και η ελβετική οικονομία επέστρεψε σε ανάπτυξη στο γ΄τρίμηνο, ο δοιηκητής της SNB, Jean-Pierre Roth δήλωσε ότι «μια δραστική διόρθωση στην πιστωτική πολιτική θα επισπευθεί,» καθώς παραμένουν κίνδυνοι αποπληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v