Κοπεγχάγη: Ζητείται μείωση ρύπων 50% τουλάχιστον

O πλανήτης θα πρέπει να μειώσει τουλάχιστον στο μισό τις εκπομπές ρύπων έως το 2050 και το μεγαλύτερο βάρος θα πρέπει να επωμιστούν τα πλούσια έθνη, σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο πρότασης που κατατίθεται στην Κοπεγχάγη.

Κοπεγχάγη: Ζητείται μείωση ρύπων 50% τουλάχιστον
O πλανήτης θα πρέπει να μειώσει τουλάχιστον στο μισό τις εκπομπές ρύπων έως το 2050 και το μεγαλύτερο βάρος θα πρέπει να επωμιστούν τα πλούσια έθνη, σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο πρότασης που κατατίθεται στην προσπάθεια υπογραφής μιας νέας κλιματικής συμφωνίας στην κλιματική σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.

«Ολες οι πλευρές θα πρέπει να συνεργαστούν για να συγκρατήσουν την επικίνδυνη κλιματική αλλαγή,» σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο προτείνει ο Michael Zammit Cutajar της Μάλτας, που προεδρεύει των συνομιλιών για την μακροχρόνια δράση όλων τα ων εθνών, στην σύνοδο για το κλίμα που διεξάγεται 7-18 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη.

Στο σχέδιο προτείνονται μια σειρά από προτάσεις μείωσης των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων, ήτοι τουλάχιστον 50%, 85% ή 95% έως το 2050. Πάνω από 110 διεθνείς ηγέτες θα παραστούν στο κλείσιμο των εργασιών, στις 18 Δεκεμβρίου.

Το γεγονός ότι τα μεγέθη βρίσκονται σε παρένθεση στην πρόταση, σημαίνει ό τι δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής.

«Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει συνολικά να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων κατά τουλάχιστον ( (50/85/95) τοις εκατό από τα επίπεδα του 1990 ως τα επίπεδα του 2050 και να διασφαλίσουν την πορεία αποκλιμάκωσης στη συνέχεια,» αναφέρει το κείμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v