Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμπού Ντάμπι: Βοήθεια $10 δισ. στην Dubai World

Την παροχή στήριξης ύψους 10 δισ. δολαρίων στην Dubai World προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της -συμπεριλαμβανομένων 4,1 δισ. δολαρίων σε ισλαμικά ομόλογα της Nakheel- ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι.

Αμπού Ντάμπι: Βοήθεια $10 δισ. στην Dubai World
Την παροχή στήριξης ύψους 10 δισ. δολαρίων στην Dubai World προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της -συμπεριλαμβανομένων 4,1 δισ. δολαρίων σε ισλαμικά ομόλογα της Nakheel- ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι.

Όπως τονίζεται, η Dubai θα χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο ποσό «προκειμένου να αποπληρώσει τους πιστωτές της καθώς και αναδόχους έργων αλλά και για να κατορθώσει να καλύψει τόκους και να ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια της Dubai World έως τον Απρίλιο του 2010», τονίζεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ντουμπάι.

Η ανακοίνωση ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε υψηλό 14 μηνών την αγορά του Ντουμπάι, με τον δείκτη DFM General να ενισχύεται 10% στις 1.866,82 μονάδες. Ο δείκτης έχει χάσει 19% της αξίας του από τις 25 Νοεμβρίου, όταν η Dubai World ζήτησε αναβολή αποπληρωμής χρεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v