Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Στο αμερικανικό ΑΕΠ η προσοχή

Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, σήμερα, με τις ανακοινώσεις για την πορεία του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο αλλά και την ιδιωτική κατανάλωση στο ίδιο διάστημα.

Αγορές: Στο αμερικανικό ΑΕΠ η προσοχή
Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, σήμερα, με τις ανακοινώσεις για την πορεία του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο αλλά και την ιδιωτική κατανάλωση στο ίδιο διάστημα.

Η ανακοίνωση για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ -μόνο σε ετήσια βάση- πραγματοποιείται στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι έχει ενισχυθεί κατά 2,8%. Την ίδια ώρα ανακοινώνονται τα στοιχεία για την ιδιωτική κατανάλωση του γ΄ τριμήνου, με πρόβλεψη ότι έχει ενισχυθεί κατά 2,9%.

Σημαντικό μερίδιο της προσοχής προσφέρεται και στις ανακοινώσεις -στις 17:00 ώρα Ελλάδος- των στοιχείων για τον δείκτη τιμών κατοικιών Οκτωβρίου, με εκτίμηση ότι έχει παραμείνει αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς και για τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών. Για τις πωλήσεις οι αναλυτές αναμένουν ότι άγγιξαν τα 6,25 εκατ. τον Νοέμβριο, από 6,10 εκατ. που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 2,5%.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση της πορείας του βρετανικού ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο, που πραγματοποιείται στις 11:30 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι συρρικνώθηκε 0,1% σε τριμηνιαία βάση και 4,9% σε ετήσια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v