Allianz: Αισιόδοξες οι αγορές για το 2010

Αισιοδοξία επικρατεί στις αγορές για το 2010 και την πορεία των κερδών, σύμφωνα με το Capital Markets Monthly της Allianz Global Investors. Όμως οι επενδυτές αναρωτιούνται εάν "έφθασε η ώρα για ανάπαυλα".

Allianz: Αισιόδοξες οι αγορές για το 2010
Αισιοδοξία επικρατεί στις διεθνείς αγορές για το 2010 και την πορεία των κερδών, σύμφωνα με το Capital Markets Monthly, το Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών της Allianz Global Investors.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Allianz, Stefan Scheurer, στις χρηματαγορές φαίνεται να προεξοφλείται η οικονομική ανάκαμψη, που βέβαια σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την πορεία την οποία θα παρουσιάσουν τα έσοδα των εταιρειών. Μάλιστα, στο βαθμό που αυτά δεν θα ανταποκριθούν στην οικονομική ανάκαμψη, οι θετικές προσδοκίες είναι πιθανό να διαψευσθούν.

Συνολικά οι αγορές έως το τέλος του έτους μπορεί να αποδείξουν για μια ακόμη φορά τη δυναμική τους, που αναμένεται να ενισχυθεί, μεταξύ άλλων, από την επαρκή ρευστότητα, και την αυξανόμενη διάθεση ανάληψης κινδύνου.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια απογοήτευση εάν οι προοπτικές για μια αδιάπτωτη και μια αυτοπροωθούμενη ανοδική πορεία δεν υλοποιηθούν. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμάται ότι θα καταγραφεί ανάπαυλα της ανάπτυξης.

Όλοι διερωτώνται αν οδεύουμε προς ένα ακόμη ράλι τιμών με το οποίο θα κλείσει η φετινή χρονιά ή αν έως το τέλος του έτους θα διανύσουμε μια περίοδο ανάπαυλας, με μικρές διακυμάνσεις τιμών και ταυτόχρονους χαμηλούς κύκλους εργασιών.

*** Το Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών της Allianz Global Investors επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v