Γαλλία: Η πιο απαισιόδοξη για την ερχόμενη 10ετία

Οι Γάλλοι είναι πολύ πιο απαισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές της ερχόμενης δεκαετίας απ’όσο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ή οι Αμερικανοί, σύμφωνα με έρευνα της Harris για λογαριασμό των Financial Times.

Γαλλία: Η πιο απαισιόδοξη για την ερχόμενη 10ετία
Οι Γάλλοι είναι πολύ πιο απαισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές της ερχόμενης δεκαετίας απ’όσο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ή οι Αμερικανοί, καθώς φοβούνται ότι το βιοτικό τους επίπεδο προοδευτικά θα επιδεινωθεί και η κρατική βοήθεια θα μειωθεί, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Harris για λογαριασμό των Financial Times.

Οι ερευνητές ζήτησαν από Βρετανούς, Γάλλους, Γερμανούς, Ιταλούς, Ισπανούς και Αμερικανούς να δηλώνουν αν νοιώθουν ότι είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση απ’όσο 10 χρόνια πριν και να εκτιμήσουν σε τι κατάσταση πιστεύουν ότι θα είναι το 2020.

Παρά την ύφεση στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί εμφανίζονται εν γένει πιο αισιόδοξοι από τους Ευρωπαίους για τις μελλοντικές προοπτικές. Επίσης είναι υψηλότερο το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο έχει βελτιωθεί σε σχέση με το 2000, έναντι των Ευρωπαίων.

Περίπου το 44% των Γάλλων πολιτών –το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των κρατών- δηλώνουν απογοητευμένοι για την ερχόμενη δεκαετία.

Οι Γάλλοι γενικότερα έδωσαν τις πιο απαισιόδοξες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσε η Harris. Οι επόμενοι πλέον απογοητευμένοι είναι οι Βρετανοί, με το 36% να δηλώνουν ότι είναι απαισιόδοξοι για την ερχόμενη δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v