Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lehman: "Επιστρέφει" $11 δισ. σε επενδυτές

Επιπλέον 11 δισ. δολάρια θα επιστρέψει εντός του 2010 σε περίπου 1.000 επενδυτές η Lehman Brothers International Europe, "ανεβάζοντας" το συνολικό ποσό που έχουν λάβει στα 24,3 δισ. δολάρια.

Lehman: Επιστρέφει $11 δισ. σε επενδυτές
Το ποσό των 11 δισ. δολαρίων θα επιστρέψει η Lehman Brothers σε Ευρωπαίους επενδυτές που έχασαν τεράστια κεφάλαια μετά την κατάρρευσή της τον Σεπτέμβριο του 2008.

Η PricewaterhouseCoopers (PwC), η οποία έχει αναλάβει την "εκκαθάριση" των περιουσιακών στοιχείων της Lehman στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι το 90% των επενδυτών έχει συμφωνήσει με τη νέα πρόταση. Σημειώνεται ότι στους επενδυτές -κυρίως σε hedge funds και σε επενδυτικούς ομίλους- έχουν ήδη επιστραφεί 13,3 δισ. δολάρια, ενώ η συνολική οφειλή της Lehman Brothers Europe προς επενδυτές υπολογίζεται ότι έχει αγγίξει τα 32 δισ. δολάρια.

Όπως διευκρίνισε η PwC, το εν λόγω ποσό θα διανεμηθεί σε περίπου 1.000 επενδυτές της Lehman, οι οποίοι οφείλουν να καταθέσουν εγγράφως τις απαιτήσεις τους το αργότερο έως τις 19 Μαρτίου 2010. Έπειτα από αυτήν την ημερομηνία η PwC δηλώνει απόλυτα έτοιμη να ξεκινήσει εντός μικρού χρονικού διαστήματος την επιστροφή των κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το Associated Press, μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών στην LBIE είναι τα επενδυτικά κεφάλαια Ramius LLC, Ramius LLC, GLG European Long/Short Fund, Legal and General Pensions Ltd. και Oceanwood Global Opportunities Master Fund αλλά και η Lehman Brothers Holdings Inc.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v